Polskie amatorskie forum pseudo-polityczne
Strony: 1
W wielu teledyskach tzw. gwiazd popu można się natknąć na wiele satanistycznych i tym podobnych znaków.
W tym temacie dyskutujemy o ich znaczeniu.
Więc ja zacznę. W teledysku Enyi - Only If możemy ujrzeć szachownicę. Jest to znak Iluminatów oznaczający walkę z Chrześcijaństwem. A Wy na jakie wpadliście znaki w pozostałych teledyskach innych artystów?
Może to nie jest teledysk, ale kreskówka: Jest taki dziwny twór jak wodogrzmoty małe, który na każdym możliwym kroku nawiązuje do okultyzmu i illuminatów. Nawet jeden bohater jest jednookim trójkątem.
Użytkownik
Ponoć LadyGaGa należy do Illuminati,ale ja tam się w to nie plączę
Rihanna i Eminem ponoć także, btw. W w wielu filmach, przed zamachem Bin Ladena na WTC umieszczano symbol dwóch zniszczonych wież. Jak myślicie, jaki to ma związek?
Na pewno jakiś ma.
Ato proszę. To jest klasyczny przykład teledysku Illuminatów.
Szachownica (znaczenie wyżej), godzina trzecia na zegarze kiedy Enya w niego "wchodzi" to godzina śmierci Jezusa, podróżowanie między lokacjami - czyli symbol przechodzenia etapów w życiu. I na koniec motyw z drzwiami + znowu szachownica oznacza wybór pomiędzy Piekłem a Niebem w momencie śmierci. W 02:16 możemy ujrzeć trzy dziewczynki, które następnie zostają z kolei "oplecione" żorżetą. Stoją na gramofonach i grają na skrzypcach. To symbol zniewolenia. Ale cóż. Mimo to Enyę uwielbiam.
http://youtube.com/watch?v=EZ98IJ0usoE
Ostatnio edytowany przez Mateista (2015-01-05 09:21:04)
Strony: 1